Nya Slussens bussterminal

Bladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljönBladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljönBladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljönBladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljönBladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljönBladet symboliserar att KO Mätteknik värnar om miljön

Varför du bör välja oss

KO Mätteknik logga

KO Mätteknik säkrar uppdraget för utsättning av Nya Slussens bussterminal

KO Mätteknik uttrycker stolthet över att bidra till Stockholms framtid med nyckelroll i Nya Slussens bussterminalprojekt.

Den nya Slussen är tänkt som en effektiv och mångsidig centralpunkt i Stockholms kollektivtrafik. Bussterminalen i Katarinaberget, med sina omfattande ingångar och anslutningar, spelar en viktig roll i detta. När tunnelbanan utökas till Nacka, kommer Slussens terminal att användas huvudsakligen av bussar från Värmdö och några från Nacka. Terminalen kommer att vara uppdelad i två zoner, en för ankommande bussar med sex platser, och en för avgående med sjutton platser. En separat vänthall, avskild från bussarna, kommer att erbjuda en mer komfortabel och säkrare väntemiljö. Bussarna kommer att köra in och ut genom en tunnel på Stadsgårdsleden, nära Fotografiska muséet. Ovanpå denna tunnel kommer Saltsjöbanans dubbelspår att byggas.

Kontakta oss klicka här

Most Recent Entries

fotografering med drönare och mängdreglering eller volymberäkningKO Mätteknik AB

Mängdreglering och volymberäkning

Vi är experter på precisionsbaserade mängdregleringar och…
Skannar efter armering med betongradar

Betongradar

Tunnelborrmaskinen som används för Citylink-projektet, som sträcker sig från Anneberg till Skanstull, är en imponerande teknisk bedrift. Denna gigantiska maskin, kallad "TBM", är över 100 meter lång och väger mer än 2 000 ton.
En drönare används för att utföra avancerade arkeologiska undersökningar från ovan. Genom att skanna och kartlägga ruiner och artefakter med 3D-teknologi ger detta tillvägagångssätt arkeologer nya insikter och hjälper till att bevara vårt kulturella arv.
En bild som visar en skanning av entrén till Dramaten i Stockholm. På bilden syns en person som använder skanningsutrustning för att noggrant dokumentera och registrera entréområdet till Dramaten-teatern. Skanningen möjliggör en detaljerad 3D-representation av arkitekturen, inklusive dörrar, trappor och andra karakteristiska detaljer som utgör teaterns välkomnande ingång
Mätningstekniker i färd med en av våra tjänster som är laserskanning av en byggnad i Gamla Stan i Stockholm. Han använder Leica rtc360 och ipad pro med Leica cyklone filed 360 och gör även sättnings och kontrollmätningar med laserskannern kallas reality captureKO Mätteknik AB

Reality Capture

En översiktsbild av Kvarteret Lövholmen sett från Google Earth. Bilden visar området från ovan och ger en vy över byggnader, vägar och omgivningen runt Lövholmen.

Drone mapping

Flygmätning med drönareKO Mätteknik AB

Kartering med drönare

En 3D-modell som skapats genom laserskanning och exporterats i IFC-format. Modellen visar en detaljerad och noggrann representation av en byggnad eller ett område. Genom att använda laserskanningsteknik har alla ytor och detaljer fångats in i modellen med hög precision. IFC-formatet möjliggör en interoperabilitet mellan olika programvaror och gör det enkelt att dela och använda modellen i olika byggprojekt. Bilden ger en översikt av den omfattande 3D-modellen och visar dess struktur, dimensioner och detaljer.